[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Septembrie 2022 14:48

Igor Grosu: De datoria noastră a fost de a interveni legislativ pentru a opri propaganda

Despre securitatea informațională s-a discutat astăzi cu membrii delegației Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), care se află în aceste zile la Chișinău și urmează să aibă mai multe întrevederi cu președinții de comisii parlamentare de specialitate, informează TRIBUNA. 

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a declarat că, în situația în care se află Republica Moldova la moment – „cu un război al Federației Ruse în Ucraina; cu peste jumătate de million de cetățeni ucraineni care au traversat țara noastră, de datoria noastră a fost de a interveni legislativ pentru a opri propaganda”.

„Modificările la lege au fost îndreptate inclusiv împotriva propagandei militariste agresive pentru a proteja spațiul audiovizual național și de a asigura securitatea informațională a cetățenilor. Astfel, nu pot fi difuzate programele audiovizuale care, indiferent de proveniența lor, justifică războaiele de agresiune, neagă crimele de război și crimele împotriva umanității sau incită la ură. Am făcut acest lucru și îl vom face în continuare ca să asigurăm un spațiu informațional obiectiv pentru ca cetățenii noștri să poată să analizeze lucrurile pornite de la informații obiective, și nu de la propagandă și surse false”, spune Grosu.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...