[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important21 Septembrie 2022 13:28

Președintele a discutat cu Secretarul General al Națiunilor Unite

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, în marja celei de-a 77-a Adunări Generale a ONU, cu Secretarul General al Națiunilor Unite, António Guterres, informează TRIBUNA. 

Oficialii au vorbit despre situația de securitate din regiune, consecințele războiului din Ucraina și crizele cu care se confruntă în acest context țara noastră.

Șeful statului a spus că războiul din Ucraina are un impact economic și social major asupra țării și a cetățenilor noștri. Drept urmare, Moldova are nevoie de sprijinul comunității internaționale pentru a face față crizelor energetice și economice, care riscă să se amplifice odată cui venirea iernii, și pentru a-i susține pe cei mai afectați de creșterea prețurilor.

La fel, Președintele a reiterat angajamentul ferm al țării noastre de a contribui la identificarea soluțiilor comune pentru provocările globale. Președinta și-a exprimat convingerea că, astăzi, este important să sprijinim accesul fiecărui copil, din orice țară, la educație de calitate și să întreprindem acțiuni concrete față de amenințările generate de schimbările climatice, tot mai accentuate.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...