[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important20 Septembrie 2022 09:56

Nicu Popescu o însoțește pe Maia Sandu la New York

Vicepremierul Nicu Popescu participă în perioada 20-22 septembrie, în cadrul delegației condusă de Președintele Maia Sandu, la lucrările segmentului la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite precum și la o serie de alte evenimente conexe, informează TRIBUNA. 

În cadrul reuniunii care promovează o diplomație multilaterală eficientă, delegația națională va discuta despre impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra regiunii, contribuția țării noastre la stabilitatea regională și agenda de reforme în drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană.

Agenda vicepremierului Nicu Popescu include participarea la o serie de reuniuni multilaterale organizate în acest context, inclusiv rostirea discursului național la Reuniunea de nivel înalt dedicată comemorării celei de-a 30-a Aniversări de la adoptarea Declarației privind drepturile persoanelor aparținând minorităților etnice, religioase și lingvistice. 

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău va avea și un șir de întrevederi bilaterale cu miniștri de externe și înalți oficiali din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Asia. 

Prezența la New York a ministrului Nicu Popescu va oferi oportunitatea dialogului cu reprezentanții organizațiilor evreiești pentru a reafirma, și cu acest prilej, angajamentul privind combaterea antisemitismului precum și promovarea cunoașterii și consolidarea educației în domeniul Holocaustului.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...