[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii15 Septembrie 2022 07:00

Opinie: Decizia eliberării din izolator a Marinei Tauber are rolul de a tempera spiritele la protest

Jurnalistul Victor Nichituș a constatat că, cu patru zile înainte de data anunțată de Partidul “Șor” pentru proteste, Curtea de Apel Chișinău a eliberat-o pe Marina Tauber, deputat al Partidului „ȘOR”, vicepreședinte al formațiunii, din arestul în izolatorul Penitenciarului nr.13 și a plasat-o în arest la domiciliu. În opinia sa, decizia eliberării din izolator a deputatului opoziției are rolul de a tempera spiritele participanților la protest, informează TRIBUNA.

“Am notat anterior că, plasarea deputatului moldovean în izolatorul Penitenciarului nr.13, fără probe concludente, a pus sub o umbră de îndoială integritatea și independența sistemului judecătoresc și a statului de drept”, a menționat el, precizând că a atenționat că dosarul Tauber a avut/are toate elementele unui dosar politic.

“Eliberarea din pușcărie confirmă declarațiile avocaților care afirmau că nu există motive pentru ca Tauber să fie ținută în izolator. De ce nu au fost auzite aceste argumente și a fost nevoie de 54 de zile pentru ca ele să ajungă la urechile decidenților?”, a spus comentatorul politic.

Victor Nichituș a reiterat că Marina Tauber a fost transferată în arest la domiciliu în ajunul protestului anunțat.

“Nu pot să nu fac prima legătură logică, cea temporală: decizia eliberării din izolator a deputatului opoziției are rolul de a tempera spiritele participanților la protest”, a mai notat jurnalistul, afirmând:

“Concluzia logică întărește presupunerea potrivit căreia întregul dosar înaintat Marinei Tauber este mai degrabă politic și nu unul al încălcărilor legislației electorale.”

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...