[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii12 Septembrie 2022 07:00

Opinie: Viitorul candidat unionist pentru prezidențialele din 2024 ar trebui să fie unul singur, iar pentru asta...

Viitorul candidat unionist pentru viitoarele alegeri prezidențiale din 2024 ar trebui să fie unul singur, iar pentru asta se impune cu necesitate ca el să întrunească asentimentul, alegerea și susținerea totală a întregului „flanc unionist”. Declarația a fost făcută de ex-deputatul Ștefan Secăreanu, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, întâi de toate, trebuie de precizat cine constituie azi „flancul unionist”.

„Pentru asta, cred eu, ar trebui s-o pornim de la zero, adică toată „suflarea românească” din stânga Prutului nu ar mai trebui să se ia după oricine își anunță candidatura, cu de la sine putere, în numele „platformei unioniste”, de la micul ecran, pentru viitoarele alegeri prezidențiale, ci să găsească puterea și modalitatea de a se întruni, așa cum am făcut-o la începuturi, în anii 1987-1988, pentru a ne da, întâi de toate, mâinile unul altuia, pentru a ne destăinui și a ne zâmbi sincer unul altuia, fâcând abstracție de toată puzderia de partide și partiduțe unioniste înregistrate la Ministerul Justiției!

„Flancul unionist”, cum îi place domnului Octavian Țâcu să spună, suntem noi, toți alegătorii cu simțire românească din acest teritoriu românesc înstrăinat, tot de politicieni, cu multe zeci de ani în urmă, dar nu un anumit număr de susținători ai „campionului” Octavian Țâcu.

Ar trebui să avem destulă smerenie ca să punem în umbră „eu”-l ăsta gol din pașii pe care-i facem”, a menționat el într-o postare pe blogul său, urmare a declarațiilor recente ale lui Octavian Țîcu că în 2024 va candida la funcția de Președinte al țării.

Adresându-se unioniștilor, Ștefan Secăreanu a declarat: „Haideți să punem în față bunul simț și bucuriile adevărate din inimile noastre românești! Haideți să ne unim sincer, să ne iertăm ca să avem marea putere la alegerile viitoare! Lăsați pizma, egoismul și reaua-credință din voi!”

„Pentru viitoarele alegeri, „flancul unionist”, flancul românesc de aici, trebuie să înceapă nu de la microfonul unei televiziuni, ci de la microfonul din stradă, de la microfonul din centrul Chișinăului. Flancul românesc al Basarabiei trebuie să fie unul viguros, trebuie să se constituie într-o largă Mișcare națională a inimilor libere de orice ideologie sau partid. Dacă o asemenea Mișcare va decide că cel care va reprezenta flancul românesc la viitoarele alegeri prezidențiale va fi Octavian Țâcu, atunci îl vom susține pe Octavian Țâcu. Dacă o asemenea Mișcare va decide…”, a conchis comentatorul politic.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...