[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii10 Septembrie 2022 08:00

Concluzie: Schimbările în Guvern nu au sens fără... 

Fostul deputat Iurie Țap e de părere că schimbările în Guvern nu au sens fără o viziune coerentă în corespundere cu angajamentele asumate, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, la un an de guvernare se cerea o analiză critică a implementării Programului de guvernare în fața Parlamentului, fapt despre care a scris la timpul potrivit. Cu atât mai mult, că legislația relevantă prevede audierea raportului anual al Guvernului în luna aprilie și audierea odată în sesiunea Legislativului privind activitatea curentă a Executivului.

„Apropo, rapoartele miniștrilor în fața Prim-ministrului a fost altceva, decât ceea ce trebuia să fie, or, Guvernul este sub control parlamentar, iar Parlamentul este autoritatea reprezentativă supremă a poporului. Asta o cere și principiul transparenței decizionale, unul de bază în democrațiile veritabile…”, a adăugat el.

Iurie Țap, în contextul dat, pornind de la starea de lucruri atestată, a remarcat că se impune actualizarea Programului de guvernare și Planului de acțiuni pentru implementarea acestuia în corespundere cu condițiile pe care Republica Moldova trebuie sa le îndeplinească pentru a obține statutul de țară candidată la UE.

„De altfel, Comisia Europeană a menționat că va monitoriza progresul Republicii Moldova în îndeplinirea acestor pași și va raporta asupra realizării acestora, împreuna cu o evaluare detaliată a țării, până la sfârșitul anului 2022. În contextul dat, s-ar putea trage și concluziile de rigoare privind necesitatea remanierilor garniturii guvernamentale, în parte sau în totalitatea acesteia.

Altfel spus, remanierile guvernamentale nu au sens fără o viziune coerentă în corespundere cu angajamentele asumate”, a menționat fostul deputat într-o postare pe Facebook.

Totodată, Iurie Țap a spus: „În concluzie voi stărui privind abordarea problemei din perspectiva statului de drept, or, fortificarea instituțiilor statului în cadrul celor trei ramuri ale puterii de stat este calea asigurării funcționalității acestora și garanția pentru schimbarea stării de lucruri în bine.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...