[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news16 August 2022 18:52

Încă 20 de zile de arest! Avocați: Marina Tauber poate primi calificativul de deținut politic

„Deputatul Marina Tauber poate primi calificativul de deținut politic, în baza dosarului în care este vizată în prezent”. Este concluzia lui Iulian Balan, avocatul deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, și a fost făcută după ședința de judecată a Judecătoriei Chișinău, cu sediul Ciocana, în cadrul căreia s-a decis ca Marina Tauber să rămână în Penitenciarul nr. 13 încă pentru încă 20 de zile, informează TRIBUNA.

Potrivit lui Iulian Balan, în cadrul ședinței de judecată de astăzi nu au fost prezentate materiale noi și deputatului Marina Tauber nu i se asigură un proces echitabil.

„Din păcate, ne scapă argumentele de fapt și de drept care justifică soluția instanței. Instanța, de o manieră mecanică și stereotipică a preluat pretinsele argumente ale acuzării de stat, a ignorat total poziția apărării. Alegațiile invocate de către acuzatorul de stat în demersul său sunt nefondate. În esență, este o narațiune a evenimentelor, fără o legătură de cauză-efect. În contextul dat, nu este clar rolul legii penale, practica Curții Europene, când o persoană poate fi încarcerată abuziv, iar în condițiile în care Marina Tauber este un deputat activ al opoziției, se poate impune justa concluzie că este un dosar politic, cu represalii politice. Marina Tauber poate primi calificativul de deținut politic în baza acestui dosar”, a declarat avocatul Iulian Balan.

Atât Marina Tauber, cât și avocații deputatului susțin că decizia Judecătoriei sectorului Ciocana va fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

„Vom depune recurs imediat după ce vom avea o încheiere motivată a instanței”, a menționat avocatul Denis Calaida.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...