[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important12 August 2022 11:32

Prim-ministrul a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Lituaniei la Chișinău

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kestuutits Kudzmanas, care și-a încheiat misiunea în țara noastră, informează TRIBUNA.

Șeful Executivului a felicitat oficialul lituanian pentru un mandat de succes și contribuția semnificativă adusă dezvoltării relațiilor moldo-lituaniene, în această perioadă fiind realizate un șir de vizite de stat la nivel înalt.

În cadrul discuțiilor, Natalia Gavrilița și-a exprimat interesul pentru continuarea consolidării cooperării moldo-lituaniene, având în vedere că Lituania este unul dintre cei mai apropiați parteneri în susținerea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova și de implementare a reformelor prevăzute de Acordul de Asociere RM-UE.

De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri a venit cu mulțumiri în adresa Guvernului lituanian pentru asistența financiară de 750 de mii de euro, oferită în scopul gestionării fluxului de refugiați ucraineni, precum și pentru disponibilitatea de a reloca 2000 de refugiați din țara noastră.

Oficialii au remarcat colaborarea bilaterală în domeniul securității alimentare. În acest sens, ANSA are semnat un Memorandum de înțelegere cu autoritatea competentă din Lituania. De asemenea, este în curs de implementare un Proiect de twinning, în cadrul căruia experți din Lituania oferă consultanță specialiștilor de la ANSA, AIPA și MAIA în domeniul agriculturii, dezvoltării rurale și siguranței alimentelor.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...