[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important12 August 2022 17:00

Irina Vlah: Este necesar ca toți împreună să muncim, pentru a crea o atmosferă pozitivă în societatea noastră

Este necesar ca toți împreună să muncim, pentru a crea o atmosferă pozitivă în societatea noastră. Declarația a fost făcută de Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, care a participat la evenimentul dedicat aniversării a 50 de ani de la deschiderea grădiniței nr.3 din orașul Vulcănești „Kolosok”, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă,  grădinița este unul dintre liderii autonomiei în ceea ce privește ritmul introducerii educației multilingve, fiind frecventată de peste 100 de copii.

Guvernatorul autonomiei a felicitat personalul grădiniței și și-a exprimat recunoștința pentru „dedicarea profesiei alese și dragostea pentru copii”.

„Găgăuzia are cea mai mare proporție de tineret din regiunile Moldovei și una dintre cele mai mari rate ale natalității. Tinerii sunt energia dezvoltării, viitorul Găgăuziei. Trebuie să conservăm această energie prin crearea unui ecosistem de oportunități pentru tineri, oportunități, pentru care ei merg în alte țări. Am reușit să reparăm grădinițele existente și să construim altele noi. Am completat bazele materiale și tehnice ale instituțiilor preșcolare. Este necesar ca toți împreună să muncim, pentru a crea o atmosferă pozitivă în societatea noastră, pentru a învăța respectul reciproc și respectul față de alte opinii, a învăța să purtăm un dialog politicos, să fim sinceri unul cu celălalt și să trăim în pace. Atunci tinerii vor alege să-și construiască viitorul acasă, iar Găgăuzia va primi o nouă energie de dezvoltare”, a menționat Irina Vlah în cadrul discursului său.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...