[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important12 August 2022 10:11

Deputat: Dacă ești foarte bun în domeniul care te pasionează, ai șansa să ajungi în Parlament

Parlamentul Republicii Moldova a găzduit o ședință plenară simulată de către tineri, în cadrul căreia au fost prezentate inițiativele legislative elaborate de ei. Aceștia sunt participanți la proiectul „Moldova`s Road map to EU”, etapa finală, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă. 

Printre ideile propuse de către adolescenți se numără oferirea dreptului la inițiativă legislativă pentru reprezentanții societății civile, asigurarea dreptului la educație pentru copiii de etnie romă, reformarea justiției sau modificarea articolului 13 din Constituție. Tinerii au respectat procedurile legislative, inclusiv alegerea conducerii Parlamentului sau crearea comisiilor permanente.

La eveniment a participat și deputata Marcela Nistor, care i-a felicitat pe tineri pentru spiritul civic de care dau dovadă și pentru implicare. „Lucrați asupra creativității voastre. Dacă ești foarte bun în domeniul care te pasionează, ai șansa să ajungi în Parlament și să reprezinți acel domeniu în calitate de deputat”, a adăugat parlamentara Marcela Nistor.

La ”Moldova`s Road map to EU”, realizat de Interact Club Chișinău, au participat aproximativ 30 de tineri. Scopul proiectului este de a-i informa pe adolescenți despre sistemul legislativ și de a asigura înțelegerea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Parlamentul Republicii Moldova încurajează implicarea activă a tinerilor în viața publică.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...