[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important12 August 2022 14:15

Avocații Marinei Tauber: Asistăm la violarea dreptului la un proces echitabil

„Asistăm la violarea dreptului la un proces echitabil, precum și la încălcarea dreptului la libertate și siguranță a deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber” – au declarat avocații Marinei Tauber, după ce ședința de judecată, în cadrul căreia urma să fie examinată cererea apărătorilor de revocare a măsurii preventive și eliberarea deputatului din Penitenciarul nr. 13, dar care a fost amânată pentru săptămâna viitoare, informează TRIBUNA.

Potrivit avocaților deputatului Marina Tauber, ședința de judecată a fost amânată din cauza că partea acuzării nu s-a prezentat la aceasta. Acest comportament este intolerabil, susțin apărătorii.

„Din păcate, astăzi, asistăm la violarea dreptului la un proces echitabil, precum și la încălcarea dreptului la libertate și siguranță a deputatului dnei deputat Marina Tauber. Mai mult, ea nu a fost escortată astăzi la ședința de judecată, care a avut loc la Judecătoria Chișinău, pentru a fi examinată cererea avocaților. Nu s-a prezentat la ședință nici acuzatorul de stat. Considerăm că este o încălcare foarte gravă, deși practica CtEDO, așa cum a precizat și colegul meu în ședința de judecată, arată că astfel de cereri, de revocare a măsurii preventive, se examinează neîntârziat, mai exact, într-un termen scurt, de câteva zile. Orice tergiversare este în defavoarea persoanei învinuite”, a declarat avocatul Iulian Balan.

„Odată ce apărarea a depus cereri de revocare și am prezentat noi probe privind eliberarea persoanei, urmează a fi examinată cauza, fără amânări și tărăgănări. Orice zi de detenție urmează a fi motivată, mai ales în condițiile că sunt probe care urmează a fi examinate de judecătorul de instrucție”, a adăugat avocatul Denis Calaida.

Următoarea ședință de judecată în dosarul Marinei Tauber va avea loc marți, 16 august, la ora 10:30.

Amintim că, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber a fost reținută la 21 iulie curent. Ea se află acum în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Potrivit procurorilor, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, este acuzată că ar fi falsificat raportul privind gestiunea financiară a partidului și că ar fi efectuat plăți unor artiști care urmau să evolueze la concertul din 19 iunie, din Chișinău, cheltuieli care nu ar fi fost raportate. 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...