[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important12 August 2022 09:00

(ACUM 1 AN) Discuția Nataliei Gavrilița cu participanții „DOR”

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 12 august 2021.

Discuțiile ministrului Apărării

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko. De asemenea, el a avut o convorbire telefonică cu ministrul Apărării Naţionale a României, Nicolae-Ionel Ciucă.

Oaspeții ministrului de Externe

Viceprim-ministrul, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a primit-o la Minister pe Ambasadoarea Republicii Federale Germania, Angela Ganninger, iar ulterior și pe Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong.

Discuția Nataliei Gavrilița cu participanții „DOR”

Premierul Natalia Gavrilița a avut o discuție cu tinerii care participau la Programul guvernamental „Diasporă. Origini. Reveniri” („DOR”).

Evenimente la Președinție

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama, iar în a doua parte a zilei a înmânat „Ordinul de Onoare” membrilor familiilor a 134 de lucrători medicali, care și-au pierdut viața la locul de muncă din cauza pandemiei COVID-19.

Expoziție în incinta Parlamentului

În incinta Parlamentului a fost lansată expoziția cu genericul „Viața tinerilor la sat”, cu prilejul Zilei Mondiale a Tineretului, marcată anual pe 12 august, la inițiativa ONU.

Parlamentul a găzduit întâlnirea participanților la Programul „DOR”

Parlamentul a găzduit întâlnirea participanților la Programul guvernamental „Diasporă. Origini. Reveniri” („DOR”) cu deputatul Radu Marian.

Ședința Guvernului

Cea de-a doua ședință a Guvernului Gavrilița a avut loc. În cadrul acesteia a fost aprobat proiectul de hotărâre ce prevedea adoptarea unui nou Cod vamal, dar și proiectul de reorganizare și restructurare a patru ministere: din Ministerul Economiei și Infrastructurii – în Ministerul Economiei și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale; din Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării – în Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Culturii; din Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale – în Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, din Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului – în Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare şi Ministerul Mediului. De asemenea, au fost votate mai multe numiri și eliberări din funcții.

Veaceslav Platon – dat în căutare

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a admis demersul Procuraturii Anticorupție privind aplicarea în privința lui Veaceslav Platon, ex-deputat, a măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsurii preventive.

sursa: Almanah Politic 2021

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...