[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important11 August 2022 09:00

(ACUM 1 AN) Dmitri Kozak – în Republica Moldova

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 11 august 2021.

Dmitri Kozak – în Republica Moldova

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu șeful adjunct al administrației Președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. La întrevedere au fost prezenți: viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, alți membri ai Guvernului. De asemenea, o discuție cu oficialul rus au avut și liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin și Igor Dodon.

Discuțiile telefonice ale lui Nicu Popescu

Șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu a purtat o discuție telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, iar ulterior și cu ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Zbigniew Rau.

Ședință condusă de Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a convocat în ședință responsabilii de proiectarea, construcția, menținerea și reabilitarea drumurilor, pentru a discuta despre calitatea lucrărilor efectuate pe drumurile din țară, dar și pentru a realiza un schimb de opinii privind problemele cu care se confruntă în procesul de activitate.

Solicitarea Platformei DA

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a adresat o solicitare Parlamentului și Guvernului – să aloce o indemnizație unică în mărime de 2 000 de lei tuturor participanților la războiul pentru independența Republicii Moldova.

Proiect de lege al comuniștilor și socialiștilor

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înregistrat în Parlament un proiect de lege ce prevedea ca agricultorii să beneficieze de compensații în valoare de 51,3 milioane de lei pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de intemperiile din acest an.

Inițiativa PAS

Deputații PAS au înregistrat în Parlament un proiect de lege care, potrivit lor, venea să amelioreze tulburările de pe piața petrolieră, ce au apărut drept urmare a adoptării în Parlament a legii ex-deputatului Alexandru Oleinic.

Vizita Președintelui

Președintele Maia Sandu a mers într-o vizită de lucru la Criuleni, unde a discutat despre așteptările de la noua guvernare cu primari și consilieri locali, cu directori de școli, medici și agenți economici.

sursa: Almanah Politic 2021

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...