[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 August 2022 09:00

(ACUM 1 AN) Prima discuție a lui Nicu Popescu cu diplomații străini

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 10 august 2021.

Activitățile Prim-ministrului

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță, dar și o discuție telefonică cu Josep Borrell, Înalt Reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene. În aceeași zi, Premierul l-a numit șef al Cabinetului pe Adrian Băluțel, iar purtător de cuvânt – pe Anastasia Taburceanu.

Prima discuție a lui Nicu Popescu cu diplomații străini

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu a desfășurat, la sediul Ministerului, o primă întrevedere cu reprezentanții corpului diplomatic acreditat la Chișinău, dar și a purtat o convorbire telefonică cu Majlinda Bregu, secretar general al Consiliului Cooperării Regionale.

Solicitarea repetată a deputaților Partidului „Șor”

Deputații Partidului „Șor” au solicitat repetat conducerii Parlamentului, în special Biroului permanent al Legislativului, revizuirea reprezentării proporționale a fracțiunii Partidului „Șor” în cadrul comisiilor și delegațiilor parlamentare. Aleșii formațiunii susțineau că drepturile lor au fost încălcate.

Proiect de lege privind Procuratura Generală

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, ministru al Justiției, a înregistrat în Parlament un proiect de lege cu privire la Procuratură – includea evaluarea activității Procuraturii Generale și instituțiile disciplinare ale acesteia. Într-un briefing de presă, el a spus că prevederile includeau posibilitatea eliberării din funcție a Procurorului General la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

Ședința ministrului Afacerilor Interne cu șefii subdiviziunilor

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco a convocat o ședință de lucru cu conducătorii subdiviziunilor Aparatului central al Ministerului. Revenco a reiterat prioritățile majore care necesitau a fi realizate.

Declarațiile șefului statului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem al Securității, a făcut declarații pentru presă, referindu-se în special la necesitatea schimbărilor la nivelul organelor procuraturii.

Rosian Vasiloi – prezentat la IGPF

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, a avut o întâlnire cu managementul superior al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF). În cadrul acesteia, a fost prezentat Rosian Vasiloi – noul șef al Inspectoratului.

Ministrul Muncii, la discuții cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari a avut o întrevedere cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor din Republica Moldova. În cadrul dialogului au fost prezentate prioritățile Guvernului pe domeniul muncii și protecției sociale și discutate propunerile pentru îmbunătățirea politicilor și a legislației în domeniu.

 

sursa: Almanah Politic 2021

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...