[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 August 2022 11:13

Începe perioada electorală pentru alegerile locale noi din 16 octombrie 2022

Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale noi din 16 octombrie 2022, informează TRIBUNA. 

Conform datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, în total, la urne sunt așteptați 6 005 alegători: în satul Sălcuța, raionul Căușeni – 3 717 persoane; în comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia – 1 278 persoane și în comuna Braniște, raionul Rîșcani – 1 010 persoane.

Principalele acțiuni în perioada electorală constau în constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, înregistrarea grupurilor de inițiativă și a candidaților la funcția de primar, constituirea și organizarea secțiilor de votare, actualizarea și publicarea listelor electorale, informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali, monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mass-media, organizarea votării și totalizarea rezultatelor scrutinului.

Conform prevederilor legale, perioada electorală se va încheia odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor de primar.

Mai multe detalii găsiți pe www.cec.md la rubrica „Alegeri locale noi din 16.10.2022”.

Amintim că, pe 16 octombrie 2022 vor avea loc alegeri locale noi pentru alegerea primarilor în 3 localități din țară: satul Sălcuța, raionul Căușeni; comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia și comuna Braniște, raionul Rîșcani.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...