[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important5 August 2022 15:10

Șor: În calitate de lider de partid de opoziție, mă voi adresa mâine Federației Ruse cu rugămintea de a purta negocieri privind gazele naturale

„Având în vedere situația dificilă în care ne aflăm, ținând cont de tarifele din ce în ce mai mari pentru gazele naturale, trebuie de găsit consens cu Federația Rusă, partenerul strategic al Republicii Moldova, în ceea ce privește livrarea de gaze naturale, la preț accesibil. În calitate de lider al opoziției, voi adresa o solicitare cu rugămintea de a purta negocieri în acest sens”. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, informează TRIBUNA.

Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, el a spus că, tarifele pentru gazele naturale au crescut din nou și acum este vara și mulți nu simt ce înseamnă acest tarif.

„Până la toamnă și iarnă a mai rămas puțin timp și riscul ca oamenii noștri să înghețe de frig și foame este destul de mare. Și alimentele se vor scumpi într-atât încât nimeni nu și le va permite. Inflația va ajunge până la 45%, leul se va prăbuși și va fi catastrofă în Moldova. Oamenii pur și simplu nu vor avea nici cu ce supraviețui”, a spus Ilan Șor.

În opinia politicianului, actuala guvernare nu depune eforturi pentru căutarea soluțiilor de depășire a crizei, ci dimpotrivă, agravează situația și, astfel, „suntem obligați să găsim consens cu Federația Rusă, partenerul strategic al Republicii Moldova, în ceea ce privește livrarea de gaze. În caz contrar, cetățenii vor avea și mai mult de suferit.”

„Având în vedere situația dificilă în care ne aflăm, în calitate de lider de partid al opoziției, mă voi adresa mâine Federației Ruse, partenerul strategic al Republicii Moldova, cu rugămintea de a purta negocieri cu opoziția în ceea ce privește situația legată de asigurarea țării noastre cu gaze naturale. Ca partid de opoziție responsabil, considerăm că trebuie să încercăm, să facem tot posibilul și imposibilul, pentru ca, de dragul intereselor cetățenilor țării noastre, să găsim un consens cu Federația Rusă în ceea ce privește livrarea de gaze naturale, la preț accesibil. Nimic nu este mai important decât viața cetățenilor noștri, din acest motiv trebuie să căutăm soluții în favoarea Moldovei”, a subliniat liderul Partidului „ȘOR”.

Amintim că, potrivit deciziei de ieri, consumatorii finali vor achita deja 22,99 lei per metru cub de gaz. 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...