[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news5 August 2022 10:18

Pavel Postica: CEC a inițiat proceduri contravenționale în privința președinților și trezorierilor a 10 partide politice

Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Pavel Postica a anunțat, în cadrul ședinței de astăzi, că au fost inițiate proceduri contravenționale în privința președinților și trezorierilor a 10 partide politice, informează TRIBUNA.

Pavel Postica a menționat că sunt dubii rezonabile că  formațiunile acestea au utilizat sursele din bugetul de stat, destinate promovării și implicării politice și electorale a tinerilor și femeilor, în alte scopuri.

„Din 10 președinți de partide, toți bărbați, 2 nu au venit motivat, iar 2 nu au oferit niciun fel de explicații. Din 10 trezorieri, 9 sunt femei, iar un bărbat a motivat absența și a amânat audierea. 7 femei s-au prezentat la CEC, iar 2 nu au prezentat nici o explicație”, a spus Pavel Postica.

Totodată, vicepreședintele CEC consideră că președinții de partide trebuie să fie destul de agili să vină atunci când sunt solicitați la CEC.

„Să ofere explicațiile de rigoare cum au utilizat resursele din bugetul de stat”, a adăugat Pavel Postica.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...