[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important5 August 2022 15:49

Ministerul Finanțelor: Riscuri de neexecutare/stopare a cheltuielilor aprobate în buget nu există

În perioada ianuarie-iulie 2022, la bugetul public național (BPN) au fost acumulate venituri în sumă de 48,7 miliarde lei, fiind în creștere cu 7,7 miliarde lei față de perioada similară a anului trecut. Cheltuielile au constituit 52,6 miliarde lei, care comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021 sunt mai mari cu 7,9 miliarde lei. Executarea BPN s-a încheiat cu un deficit în sumă de 3,9 miliarde lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 10,1 miliarde lei, informează TRIBUNA cu referire la Ministerul Finanțelor. 

Veniturile bugetului de stat în 7 luni ale anului 2022, au constituit 30,6 miliarde lei, fiind în creștere cu 5,4 miliarde lei comparativ cu aceeași perioada a anului 2021.

Veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 13,7 miliarde lei, cu 2,7 miliarde lei mai mult față de perioada similară a anului trecut, iar veniturile administrare de către Serviciul Vamal au constituit 18,3 miliarde lei, fiind în creștere cu 3,4 miliarde lei comparativ cu perioada respectivă a anului 2021.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 36,0 miliarde lei, fiind mai mari cu 5,6 miliarde lei față de anul 2022. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 5,4 miliarde lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat au constituit 5,7 miliarde lei.

În perioada de referință, Ministerul Finanțelor a asigurat onorarea tuturor angajamentelor financiare, toate plățile fiind finanțate integral.

Bugetul dispune de resurse financiare suficiente, riscuri de neexecutare/stopare a cheltuielilor aprobate în buget nu există. Gestionarea eficientă a finanțelor publice rămâne prioritate maximă pentru Ministerul Finanțelor.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...