[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Știri2 August 2022 14:35

Șor: Procesul Marinei Tauber nici măcar nu e bătaie de joc față de justiție, e mult mai grav

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor a venit cu o reacție după ce Curtea de Apel a respins recursul avocaților privind eliberarea Marinei Tauber din închisoare. Într-o înregistrare video pe Facebook, el a afirmat că nu există nicio probă care ar justifica această măsură și că acțiunile PAS sunt specifice regimurilor politice dictatoriale, informează TRIBUNA cu referire la partidulsor.md.

„În orice țară civilizată și democratică există opoziție. Rolul ei este să le spună oamenilor adevărul despre ceea ce face puterea. Opoziția are menirea și este obligată să apere interesul cetățenilor și să nu permită puterii să treacă liniile roșii. Ceea ce se întâmplă astăzi în Moldova iese din limitele oricărui regim totalitar. Urmăriți ce se întâmplă, întreaga opoziție este prigonită. Aproape toți deputații din opoziția parlamentară au dosare penale”, a spus Ilan Șor.

Potrivit lui, actuala putere a adus poporul la limita sărăciei, prețurile au crescut de câteva ori, lumea riscă să moară de foame și frig, dar guvernarea nu are altă preocupare decât să se răfuiască cu cei care i se opun. „Procesul Marinei Tauber, pe care l-am urmărit azi, nici măcar nu e bătaie de joc față de justiție, e mult mai grav. Avocații, care au adus dovezi indubitabile ce confirmă absurditatea acuzațiilor aduse și nevinovăția Marinei Tauber, au fost șocați, pur și simplu. Ea este acuzată de faptul că lui Filip Kirkorov i-a fost achitat un onorariu. Filip Kirkorov spune cu gura lui că nimeni nu i-a plătit nimic. Dar lui nici măcar nu i-a fost permis accesul în Moldova, ca să spună acest lucru în fața anchetatorilor. Managerul care a organizat concertul a spus clar că lui nimeni nu i-a dat bani, iar toate aceste dovezi au fost prezentate în instanță. Dar judecătorii nu le-au luat în seamă”, a declarat deputatul.

Ilan Șor susține că judecătorii nu au făcut altceva decât să îndeplinească ordinul lui Dorel Musteață, președintele CSM.  „Musteață, judecători și toată adunătura de oameni de nimic de la putere, vreau să vă spun următorul lucru: voi ați văzut deja cum unii de-alde voi au înfundat deja pușcăria. Sunteți niște nulități și nu aveți dreptul să decideți asupra destinelor oamenilor. Și înțelegeți foarte bine că ceea ce faceți nu va trece neobservat. Voi vă măsurați azi puterile nu cu noi, dar cu poporul, cu cetățenii Republicii Moldova. Pentru că astăzi voi călcați în picioare inclusiv votul lor, dreptul lor la apărare, poziția lor, pentru că vouă, ticăloșilor, ea nu vă convine”, a declarat Ilan Șor.

El a venit și cu un reproș adresat diplomaților străini și activiștilor civici, are nu iau atitudine în acest caz. „Aici nu-i vorba aici despre Marina Tauber și Partidul „ȘOR”. Problema constă în faptul că astăzi oricine încearcă să se opună acestor nenorociți riscă să fie condamnat pe nedrept. Orice om normal s-ar fi rușinat să o bage pe Marina la pușcărie, dar ei nu sunt oameni, nici măcar animale, sunt ceva mult mai rău. De ce tac misiunile diplomatice e clar – favorita lor, Maia Sandu, se află la putere și mai mult nu-i interesează nimic. Chiar dacă unii diplomați, în special bărbați, manifestau o atitudine foarte caldă față de Marina Tauber. Dar să fie pe conștiința lor. Dar unde sunt activiștii noștri, care se pronunțau pentru dreptate și adevăr? De ce ați băgat capetele în nisip?”, se întreabă politicianul.

În opinia sa, astăzi Moldova are cel mai crud și nemilos regim în raport cu oamenii, de la independență încoace, iar altă soluție decât înlăturarea lui de la putere nu există.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...