[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 August 2022 13:59

Ex-deputat: Am, totuși, o nelămurire. De ce nu există nicio mișcare legislativă astăzi de adoptare a legii Magnițki?

Fostul deputat Igor Munteanu, fost Ambasador în Statele Unite ale Americii (SUA), se întreabă de ce astăzi, în Parlamentul Republicii Moldova, nu există nicio mișcare legislativă de adoptare a legii Magnițki, informează TRIBUNA. 

Referindu-se la recentul demers al congresmanilor americani, fostul deputat a spus: „Este salutabil să văd nume importante de senatori și congressman americani ca semnatari ai demersului adresat Președintelui SUA în privința sancțiunilor personale oligarhilor din RM. Nume grele – Menendez, Meeks, Reach. Sunt politicienii cu care am colaborat intens în 2011-2014 la eliminarea sancțiunilor impuse injust RM (Jackson Vanik) si trecerea la regimul liber de comerț, în calitate de Ambasador al RM în SUA, după care a urmat acceptarea Dialogului Strategic SUA-RM (pe care unii și-l asumă azi fără nicio remușcare). Voi spune odată cine dintre actualii diplomați s-au împotrivit fervent Dialogului „pentru a nu-i supăra pe ruși”, pentru că totul are o limită.”

„Dar am totuși o mică nelămurire. De ce nu există nicio mișcare legislativă astăzi de adoptare a legii Magnițki în Parlamentul RM? Nu este interes? Vreți ca lucrul să-l facă alții? Vă credeți prea mici pentru acest scop? Ori este prea greu de votat cu 63 de voturi beton?”, a întrebat el într-un comentariu pe Facebook, adăugând: „Doar aveți proiectul de lege înregistrat încă din 2021. Este scris și înregistrat de mine, dar nu am decât pretenția de a adopta (proiectul) așa cum a fost adoptat în multe state ale UE, în Canada si SUA. Exista un grup tri-partizan in Parlamentul UE care-l trece prin procedurile legislative si la Bruxelles.”

Igor Munteanu – adresându-se deputaților majorității parlamentare, a mai întrebat: „Nu aveți curaj, stamina sau orgoliul de a pune ștampila PAS este mai important decât principiile care trebuie aparate?”.

„Eu personal cred că principiile contează mai mult decât vanitatile efemere. Vorbiți de unitate, unitatea apare pe cauze comune, nu din reflecțiile narcisiste ale propriilor plăsmuiri postelectorale. Demonstrați asta”, a conchis ex-Ambasadorul.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...