[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important31 Iulie 2022 10:00

Evenimentul săptămânii: Sesiunea de primăvară 2022 a Parlamentului s-a încheiat

Evenimentul acestei săptămâni este încheierea sesiunii de primăvară 2022 a Parlamentului, informează TRIBUNA.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a susținut un discurs la finalul sesiunii de primăvară, în care a făcut bilanțul activității parlamentare. În adresarea sa către plen, șeful Legislativului a declarat că această sesiune s-a desfășurat în una dintre cele mai dificile perioade nu doar din istoria Republicii Moldova, dar și a întregii regiuni, fiind marcată de mai multe crize concomitente declanșate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

„Vă mulțumesc tuturor pentru munca depusă, inițiativele cu care ați venit, discuțiile în contradictoriu care, într-un final, au culminat, cred eu, cu legi bune pe care le așteaptă cetățenii noștri. Vă propun să continuăm în aceeași manieră. Le mulțumesc angajaților Parlamentului, ei sunt cei fără de care nu am putea realiza munca noastră legislativă. Desigur mulțumesc și mass-mediei care obiectiv comunică despre ceea ce facem aici, ne ține într-o formă fizică și psihică bună”, a spus Speakerul.

Tradițional, sesiunea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat de către soprana Tatiana Costiuc, Maestru în Artă, solista Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”. Invitat special al ceremoniei de încheiere a sesiunii de primăvară a fost Corul Filarmonicii Regionale din Vinița, Ucraina, participant la proiectul european de promovare a solidarității cu Ucraina, care, prin muzică, a transmis un mesaj puternic de pace.

Amintim că, sesiunea de primăvară a Parlamentului a început la 1 februarie curent.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...