[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Iulie 2022 11:09

Ministerului Finanțelor a pus punctele pe „i” privind mijloacele financiare acordate de partenerii de dezvoltare

Pentru a aduce claritate în ceea ce privește volumul mijloacelor financiare acordate de partenerii de dezvoltare pentru a sprijini Republica Moldova în diminuarea deficitului bugetar și asigurarea realizării programelor din bugetul de stat conform priorităților de dezvoltare, Ministerul Finanțelor a venit cu o serie de precizări, informează TRIBUNA.

„Pe parcursul anului 2022, până la momentul actual, în bugetul de stat au fost încasate mijloace financiare din partea Fondului Monetar Internațional în luna mai – 55,1 mil. euro și 86,5 mil. dolari SUA și din partea Guvernului Poloniei în luna iulie – 20 mil. euro.

Totodată, în conformitate cu cele agreate cu partenerii de dezvoltare, în următoarele luni sunt preconizate următoarele intrări de mijloace financiare în bugetul de stat: (i) Banca Mondială – 151 mil. euro, dintre care 9,2 mil. dolari SUA grant, (ii) Uniunea Europeană – 125 mil. euro, dintre care 90 mil. euro grant, (iii) Agenția Franceză pentru Dezvoltare – 15 mil. euro, (iv) Guvernul României – 10 mil. euro grant” – a comunicat Ministerul.

Potrivit instituției, sursele financiare în formă de suport bugetar sunt utilizate pentru asigurarea finanțării priorităților Guvernului, printre care atenuarea efectelor crizei energetice și inflației asupra populației și mediului de afaceri, precum și pentru asigurarea continuării proiectelor de investiții capitale finanțate din surse bugetare.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...