[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Iulie 2022 06:59

Lider de partid: Avem un stat funcțional și nu putem să prelungim starea de urgență la nesfârșit

Socialiștii sunt categoric împotriva prelungirii stării de urgență în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, informează TRIBUNA.

Politicianul a subliniat că nu este nevoie de această decizie, deoarece atât Guvernul, Parlamentul, cât și administrația prezidențială sunt funcționale și pot lucra fără instituirea stării de urgență.

Vlad Batrîncea a mai spus că PSRM are multe întrebări cu privire la deciziile luate în condițiile stării de urgență, în special cu privire la gestionarea banilor publici.

„Avem un stat funcțional și nu putem să prelungim starea de urgență la nesfârșit. Trebuie să lucrăm în regim obișnuit, să respectăm procedurile și să nu uităm că Parlamentul există. De asemenea, este necesar să respectăm drepturile și libertățile cetățenilor, iar acest regim le încalcă. Guvernul are toate pârghiile, trebuie să le folosească și să fie responsabil pentru tot ce se întâmplă în țară. Iar Comisia pentru Situații Excepționale activează netransparent, ia decizii ilegale, iar acest lucru este foarte periculos”, a menționat deputatul în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Conducătorul PSRM a precizat că, în cazul în care mâine Parlamentul va adopta decizia de prelungire a stării de urgență, socialiștii își rezervă dreptul să o atace la Curtea Constituțională.

Amintim că, Guvernul va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 8 august.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...