[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Iulie 2022 10:01

Irina Vlah a avut o întrevedere cu Recep Tayyip Erdogan. Ce au discutat

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah a avut o întrevedere cu Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, informează TRIBUNA.

În cadrul discuției au fost abordate situația politică și socio-economică din Republica Moldova, precum și provocările globale care amenință securitatea internațională.

Irina Vlah a apreciat înalt rolul important al Republicii Turcia și al Președintelui turc în creșterea stabilității relațiilor internaționale și soluționarea problemelor globale.

„Astăzi, Republica Turcia este un partener strategic pe arena internațională în asigurarea păcii, stabilității și securității. Acordul privind exportul de cereale este o mare victorie diplomatică pentru toate părțile implicate, reduce riscurile la adresa securității alimentare mondiale și dă speranță pentru rezolvarea contradicțiilor existente prin negocieri și căutarea compromisurilor. În acest proces dificil, Turcia, condusă de Excelența Voastră, este un bun exemplu de forță, înțelepciune și bunătate”, a menționat Irina Vlah.

Guvernatorul și-a exprimat profunda recunoștință Președintelui turc pentru implementarea proiectelor de infrastructură de mari dimensiuni, implementate de Guvernul turc în autonomie – construcția Complexului sportiv și a Colegiului Industrial, lucrări de alimentare cu apă în orașul Vulcănești.

Irina Vlah l-a invitat pe Recep Tayyip Erdogan să participe la deschiderea Complexului sportiv.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...