[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important17 Iulie 2022 10:00

Evenimentul săptămânii: 1 an de la victoria PAS în alegerile parlamentare anticipate

Evenimentul acestei săptămâni – care a fost cel mai comentat și dezbătut în spațiul public, este cu certitudine împlinirea unui an – la 11 iulie curent – de la alegerile parlamentare anticipate, când Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut majoritate parlamentară și, astfel, a preluat guvernarea țării, informează TRIBUNA.

Cu această ocazie, deputații PAS, în frunte cu președintele partidului – Igor Grosu, Președinte al Parlamentului, și Natalia Gavrilița, prim-vicepreședinte al formațiunii și Premier, au ieșit la raport în cadrul unei conferințe de presă.

„PAS, în doar câteva luni, a reușit să mărească pensia cu aproximativ 800 de lei… În acest an, PAS a reușit să majoreze salariul mediu cu aproape 14%. Am plătit salariile, care erau datorii, angajaților Căii Ferate din Moldova și le-am majorat cu 89%… Hoții acum sunt fugari, ascunzându-se și cu procese de judecată în desfășurare”, a enumerat politicianul la capitolul realizări.

Igor Grosu a spus, în context, că mai este mult de lucru. „Dar putem realiza lucruri complicate pentru că le-am realizat pe cele simple. Sunt convins că putem să construim o Moldovă cu adevărat europeană. Toți avem probleme, dar speranța noastră e aceeași – că se vor termina aceste crize și ne vom concentra toate eforturile pentru a ne face viața mai bună. În doar 1 an am făcut un pas istoric pentru a intra în familia europeană – am primit statutul de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, și această înseamnă că avem șansa reală de a fi membri ai comunității”, a subliniat el.

Președintele PAS, cu referire la crize, a spus că „s-au abătut toate deodată.” „Dar noi nu ne-am abătut din drum, dimpotrivă am învățat lecțiile și ne-am unit”, a mai spus el, adăugând: „Noi facem ce promitem, oricât de complicat ar fi.”

De cealaltă parte, partidele parlamentare de opoziție – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul „ȘOR”, în declarațiile lor, au criticat activitatea acestei guvernări, calificând-o drept „cea mai slabă” și „incompetentă” și au subliniat că „trebuie să plece”, iar partidul extraparlamentar – Partidul Platforma DA a declarat că primul an de guvernare PAS a fost unul foarte bun pe extern, dar dezastruos pe intern.

 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...