[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important16 Iulie 2022 08:00

„Trimitem armata cu sapa să ne apere?” Ex-deputat: Întrebarea șefului statului ar fi bine să fie auzită și de...

Fostul deputat Chiril Moțpan, ex-președinte al Comisiei Securitate Națională din Parlament, vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr, e de părere că Republica Moldova trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu, iar recenta întrebare a șefului statului privind pregătirea armatei trebuie să fie auzită de toată lumea, informează TRIBUNA.

„Între timp, deși, rutina ne omoară încet și imperceptibil vigilența și trăim cu iluzia că am uitat de război, el nu uită de noi. Războiul ne vizează pe toți, în cel mai direct mod. Nu doar pentru că se află la câțiva zeci de km distanță de noi, ci pentru că intrăm, la pachet cu Ucraina, într-o zonă nesecurizată și instabilă, în afara oricărui bloc internațional de apărare, în care Rusia nu dă doi bănuți pe neutralitatea unui stat. Atacul cu rachetă de la Vinnitsa a luat 20 de vieți iar peste aproximativ o sută de persoane au solicitat îngrijiri medicale. Este o realitate crudă, rachetele pot ajunge oriunde și pot trece cu mult de zonele frontului de război. Chiar dacă Kremlinul ne asigura azi prin vocea lui Peskov că R. Moldova nu are de ce să simtă amenințată, întrebarea șefei statului, Maia Sandu, de la o emisiune: „Dacă Rusia vine peste noi ce facem? Trimitem armata cu sapa să ne apere?”, ar fi bine să fie auzită și de CUC, și de Biroul de Integrare, și de partenerii externi, care trebuie să ne ofere o umbrelă de Securitate”, a declarat fostul deputat.

Chiril Moțpan a remarcat că „este o realitate pentru care trebuie să ne pregătim, mai ales că Rusia ne recrutează tinerii din Zona de Securitate în GOTR.” „Deja de câteva luni, bărbații între 19-40 de ani sunt chemati pe rețelele de socializare, să se înroleze în unitățile militare din Transnistria. La ce vor duce aceste înrolări, care este strategia Rusiei în zona separatistă? Scenariul nu e greu de ghicit și sapa nu ne ajută”, a conchis politicianul.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...