[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii15 Iulie 2022 06:00

Opinie: La un an de la alegeri, pe orizontul politic se adună nori negri, se prevăd furtuni

Jurnalistul Victor Nichituș, în contextul împlinirii unui an de la alegerile parlamentare anticipate, pe care le-a câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – care a preluat guvernarea țării, a declarat că se înregistrează o creștere a nemulțumirilor în rândul cetățenilor, dar și că se prevăd „furtuni” „pe orizontul politic”, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, este necesară deschiderea către critică a partidului pe care cetățenii moldoveni îl identifică ca fiind în siajul Maiei Sandu.

„Președintele moldovean, chiar dacă nu este președintele de jure al acestui partid, influențează profund deciziile executivului și legislativului moldova. Maia Sandu are pâinea și cuțitul în mâna domniei sale. În contextul în care în societatea moldoveană se înregistrează o creștere a nemulțumirilor legate de creșterea inflației și a prețurilor de la alimente, la electricitate și gaz, e o necesitate stringentă de dezamorsare acestei tensiunii existente în societate”, a menționat el.

Victor Nichituș, de asemenea, a reiterat necesitatea semnării unui acord de tip Snagov pentru susținerea cursului de integrare europeană de către partidele parlamentare și extraparlamentare.

„Cedarea de suveranitate a statului moldovean către UE nu ar trebui făcută în detrimentul celor 600 de mii de pensionari existenți în Republica Moldova. Cu pâine și cuțitul în mâinile ei, Maia Sandu este direct responsabilă de destinul pensionarilor moldoveni în toamna/iarna 2022. Războiul din Ucraina ori pandemia de coronavirus nu pot acorda derogări de la responsabilitate. Lipsa de feedback la critica constructivă apărută poate duce la consolidarea credibilității unor formațiuni politice lipsite în prezent de această credibilitate”, a mai spus liderul de opinie, concluzionând: „Pe orizontul politic se adună nori negri, meteorologii prevăd furtuni.”

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...