[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important14 Iulie 2022 06:30

Politician: Îndemnul Laurei Codruța Kovesi a fost unul cât se poate de clar și nu lasă loc de interpretări

Chiril Moțpan, ex-deputat, vicepreședinte al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr (DA), afirmă că „aderarea la UE nu trebuie să fie doar un scop în sine, ci o conștientizare a faptului că ne dorim cu adevărat schimbarea pe interior”, dar și că „trăim vremuri (ne)bune și complicate prin esența lor”, informează TRIBUNA.

„Nu putem tinde spre o nouă realitate istorică și valori europene, având convingerea că vom continua să acționăm în aceeași manieră, sau și mai grav, folosind sistemul și aceleași metode de luptă cu oponenții noștri de orice fel, ca și predecesorii care au ajuns la lada de gunoi politic iar acum vor răspunde în fața justiției pentru faptele lor.

Trăim vremuri (ne)bune și complicate prin esența lor: războiul aflat la doar câțiva zeci de km de Chișinău, inflația fără precedent, haosul din justiție, prețurile care ne iau cu asalt în fiecare zi”, a declarat politicianul.

Potrivit fostului deputat, avem nevoie de determinare, curaj și în acest sens, mesajul procurorului-șef european Laura Codruța Kovesi, care a efectuat zilele acestea o vizită la Chișinău este unul revelator pentru noi, toți cei care considerăm că aderarea la UE înseamnă numai beneficii. Doamna Kovesi ne-a amintit că a fi parte a comunității europene înseamnă, în primul rând, adeziunea la civilizație, înseamnă să poți să devii propriul tău stăpân prin asumarea de multe sacrificii și responsabilități. Pentru a deveni membri UE, trebuie noi înșine să ne simțim europeni.

„Prin urmare, practicile vechi cu „ai noștri” și „ai voștri” nu își mai au locul într-o justiție modernizată. Toți trebuie să răspundă egal în fața legii. Îndemnul Laurei Codruța Kovesi a fost unul cât se poate de clar și nu lasă loc de interpretări.

Viitorul depinde de noi”, a conchis Chiril Moțpan.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...