[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii14 Iulie 2022 10:58

Ex-vicepreședinte al Parlamentului, despre reforma învățământului superior: A fost comisă o greșeală strategică cu costuri mari politice

Ex-vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, director executiv al Asociației Forța Fermierilor, urmare a votului Guvernului pentru reforma învățământului superior, a spus că „a fost comisă o greșeală strategică cu costuri mari politice”, informează TRIBUNA.

„În Piața Marii Adunări Naționale am vorbit cu foarte mulți oameni intelectuali, care au votat un an în urmă preponderent pentru actuală guvernare. Ei nu au meritat asemenea atitudine și comunicare atât de proastă.

În pripă, fără discuție profundă și analiza reală ale variantelor de alternativă, a fost lichidată cea mai veche instituție din țară cu peste 3 mii de studenți, pe când alte universități cu câteva sute de studenți au fost în ultimul moment excluse din așa-zisa reformă”, a declarat el.

Totodată – a spus fostul deputat – este un semnal foarte prost pentru fermieri.

„Dacă în țara agroindustrială cu atâta ușurință poate fi absorbită Universitatea Agrară, atunci guvernarea poate să accepte fără ezitări lichidarea ramurii agroalimentare autohtone prin absorbția de către importatori”, a conchis Slusari.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...