[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 Iulie 2022 14:00

Omul săptămânii: Vladimir Bolea, noul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare

Omul acestei săptămâni este Vladimir Bolea, cel care a decis să renunțe la mandatul de deputat pentru funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, fiind învestit la 8 iulie curent, informează TRIBUNA.

Vladimir Bolea, imediat după numire, a declarat că agricultura e cea mai importantă ramură a țării.

„Vom depune toate eforturile ca agricultura să devină o ramură de frunte a țării, să aducă foarte multe impozite în bugetul național, să avem afaceri prospere, să dezvoltăm tehnologii pentru ca agricultorii să poată face față intemperiilor. Mă bucur foarte mult să mă aflu aici în fața dumneavoastră. Cu majoritatea ne cunoaștem, am lucrat, așa că nu avem nevoie de mult timp de acomodare. Veți avea din partea mea deschidere și susținere, avem un interes comun! Principiul de muncă al Ministerului nostru e „agricultori bogați care să plătească multe impozite statului””, a menționat noul ministru.

TRIBUNA precizează: Vladimir Bolea s-a născut în Carabetovca, Basarabeasca, la 23 septembrie 1971. El a făcut studii la Școala Superioară Militară Politică de Apărare Antiaeriană din Leningrad, RSFSR (1989-1991). De asemenea, a studiat la Universitatea de Stat din Moldova – Istorie (1991-1997), Drept (199-1997), Master în Drept Economic – (2001-2002). Și-a început cariera în 2001 în calitate de director al S.C. PATIPTODCOM S.R.L. în Chișinău, până în 2015. În perioada 2012-2019 a fost instructor în economie la Școala de Studii Avansate în Jurnalism. În 2013 a fondat compania SC GFC Holboca SRL, la Iași, România, pe care a condus-o până în 2019. Din 2019 este vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, deputat. La 11 iulie 2021 i-a fost reconfirmat mandatul de deputat, ulterior fiind numit președinte al Comisiei parlamentare Agricultură și Industrie Alimentară a Parlamentului. Cunoaște limbile română, rusă și engleză. Este căsătorit, are un copil.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...