[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important7 Iulie 2022 11:48

Ex-Premierul Chicu, despre „Prima Casă”: Voi alungați tinerii din țară, pentru că diaspora „votează corect”

Ex-Premierul Ion Chicu a venit cu noi acuzații în adresa guvernării în contextul majorării ratei dobânzii în cadrul Programului „Prima Casă”, informează TRIBUNA.

„Știut lucru, v-ați ocupat. Poate că dacă nu vâ ocupați cum știți voi s-o faceți mai bine, astăzi cele peste 8 mii de familii nu erau în pericol de a pierde locuința”, a declarat el cu referire la declarațiile recente al Premierului Natalia Gavrilița: „În pofida unor declarații manipulatorii, noi ne-am preocupat de acest subiect. Am făcut analize și am venit cu câteva strategii. Este deja în consultări proiectul de lege care limitează posibilitatea băncilor de a crește cu mai mult de 4% dobânda într-un termen de 6 luni. Asta înseamnă că marja dobânzii va scădea cu cel puțin 1% la moment…”

În context, fostul Premier a mai spus: „La 29 decembrie 2021, v-a pălit o grijă de acești tineri și prin Hotărărea de Guvern 482 ați majorat cu 50% mărimea marjei bancare, pe care băncile comerciale o percep de la acești tineri. Așa, nu mult, ceva peste 20 mln.lei luate în plus de bănci de la tinerii învățători, medici, polițiști de sector, antreprenori mici. De ce guvernul a făcut asta, vă părea că profitul record de 2 miliarde de lei al băncilor e insuficient?

Dacă v-ați ocupat de program, de ce acești mii de tineri au primit zilele acestea condamnarea de la bănci să plătească cu 60% mai mult lunar la bancă? Despre creșterea cu 5,35% a indicelui de referință se cunoaștea cu 40 de zile în urmă. De ce abia acum v-ați apucat de „analize a situației”? Oare soluțiile pe care vi le-am sugerat cu timp în urmă nu se puteau implementa imediat, ca să nu vină aceste peste 260 mln.lei pe an plăți suplimentare peste acești tineri? Și nu speculați, că „depinde de vacanța Parlamentului”, că e vorba de modificarea unor hotărâri de guvern, pe care le puteți face în orice moment – chiar și azi, joi, „în weekend”.”

„Natalia, voi ucideți intenționat acest program. Voi alungați tinerii din țară, pentru că diaspora „votează corect” – iată esența reală a „preocupării” voastre de Programul „Prima Casă”” – a conchis Ion Chicu, adresându-se Nataliei Gavrilița.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...