[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Iulie 2022 14:00

Omul săptămânii: Vlad Bătrîncea, secretarul executiv al PSRM

Omul acestei săptămâni este Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretar executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) – partid care, la 29 iunie curent, a marcat 25 de ani de la fondare, informează TRIBUNA.

„Astăzi, Partidul Socialiștilor continuă lupta pentru viitorul Republicii Moldova. PSRM îi este destinat să devină forța principală care se opune dictaturii instaurate de noii guvernatori temporari. Simțim cum crește presiunea asupra Partidului Socialiștilor. În baza unor acuzații inventate, se deschid dosare penale împotriva liderilor partidului, deputaților și președinților de raioane.

Însă nimeni și nimic nu ne va opri în lupta pentru independența țării și demnitatea națională, pentru prosperitatea poporului multietnic al Republicii Moldova. Noi nu vom ceda, așa cum nu am cedat în fața regimului „statului capturat” și a altor provocări.

Lupta noastră continuă, noi devenim tot mai puternici și, împreună cu poporul, vom învinge!”, a declarat Vlad Bătrîncea cu ocazia sus-menționată.

Vlad Batrîncea s-a născut la 31 martie 1981, în Chișinău. A absolvit Universitatea Slavonă din Moldova, deține masterat în Drept internațional. Până a intra în politică, a activat în funcția de manager în cadrul „Casa Covoarelor” S.R.L. El a început să facă politică în tinerețe. Până în 2011 a făcut parte din Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), deținând funcția de secretar al Organizației Teritoriale a PCRM Râșcani, Chișinău. La alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010 a făcut parte din lista candidaților la funcția de deputat din partea PCRM, locul 83 în listă. În 2011 a declarat că 18 secretari ai Organizațiilor Teritoriale din sectoarele Râșcani și Buiucani părăsesc PCRM, urmându-l pe Igor Dodon, și aderarea ulterioară la PSRM. În cadrul PSRM, Batrîncea a devenit membru al Comitetului Republican al PSRM, membru al Comitetului Executiv Politic al partidului, iar din iunie 2013 – secretar executiv al formațiunii. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 a fost al 7-lea în listă și a devenit deputat. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Vlad Batrîncea a fost candidat la funcția de deputat pe circumscripția nr. 28 din Chișinău, înaintat de PSRM, și a obținut un nou mandat, cu 38,34% din voturi pe circumscripție. Pe 9 iunie 2019 Vlad Batrîncea a fost ales președinte al fracțiunii PSRM din Parlament. La 29 noiembrie 2019 și la 29 iulie 2021 – în noua legislatură, a fost ales vicepreședinte al Legislativului. La data de 29 ianuarie 2022 a fost ales în funcția de secretar executiv al PSRM.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...