[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 Iulie 2022 13:00

(ACUM 1 AN) Vizita Maiei Sandu în sudul țării

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 2 iulie 2021.

Depuneri de flori

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon și liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, au depus, pe parcursul zilei, flori la monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, cu prilejul a 517 ani de la trecerea în eternitate a Domnitorului.

Întrevederile lui Andrei Năstase

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a avut două întâlniri – cu ambasadorii tuturor țărilor UE acreditați la Chișinău, inclusiv cu șeful Delegației UE, Peter Michalko, cât și cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Scrisoarea lui Igor Dodon către Dereck J. Hogan

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova. Președintele socialiștilor i-a înmânat Ambasadorului o scrisoare în care erau expuse acțiunile misiunii diplomatice americane în contextul alegerilor din 11 iulie, care, potrivit politicianului, erau inacceptabile.

Studiul Companiei „Intellect Group”

Compania „Intellect Group” a prezentat datele unui studiu, în care mai mulți experți au evaluat activitatea partidelor şi blocurilor electorale. În top 3 se regăseau: Partidul Acțiune și Solidaritate – cu 7,4 puncte; Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 7 și Platforma Demnitate și Adevăr – 6,2 puncte.

Anunțul lui Ilan Șor

Liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor a anunțat că intenționează să creeze o companie națională de construcții, care să efectueze lucrările de construcție și reparație a drumurilor, școlilor, grădinițelor și altor obiective de infrastructură. Politicianul a spus că o va administra personal.

Adresarea socialiștilor

Nichita Țurcan, deputatul Partidului Socialiștilor, a anunțat că formațiunea din care face parte urma să se adreseze la Procuratura Generală pentru a primi explicații de ce administrația prezidențială a solicitat directorului Agenției Servicii Publice să amâne tenderul privind achizițiile blanchetelor pentru pașapoarte.

Doi consilieri noi în CMC

Au fost atribuite două mandate de consilier în Consiliul Municipal Chișinău pentru Victor Bunescu – fracțiunea „Forța Nouă”, și Daria Colomieț, fracțiunea socialiștilor.

Declarația Ambasadei SUA în Republica Moldova

Reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova au comunicat că vor monitoriza îndeaproape procesul de vot din ziua de 11 iulie 2021. Totodată, Ambasada a informat despre întrevederile recente ale Ambasadorului Dereck J. Hogan cu liderii Partidului Comuniștilor, Partidului Nostru, Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Democrat, Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Socialiștilor în contextul alegerilor parlamentare.

Viceprimarul Chironda a fost demis

Victor Chironda a fost demis din funcția de viceprimar al capitalei. Decizia a fost luată de Consiliul Municipal Chișinău, cu votul a 28 de consilieri.

Noi observatori

Comisia Electorală Centrală a acreditat alți 361 observatori pentru alegerile parlamentare anticipate, numărul total al acestora ajungând la 2221 observatori, dintre care 1648 observatori naționali și 573 observatori internaționali.

Declarația liderului socialiștilor

Igor Dodon, liderul socialiștilor, urmare a unei întrevederi cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a anunțat că se purtau negocieri pentru încheierea unui acord privind achiziționarea a 700 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”, cu livrare în termen de 6 luni.

Vizita Maiei Sandu în sudul țării

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a fost în vizită de lucru în regiunea de sud a republicii – la Taraclia şi la Ceadîr-Lunga.

S-a încheiat a doua ediție a taberei parlamentare

S-a încheiat a doua ediție a taberei parlamentare, desfășurată în regim online. La ultima sesiune au participat tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani. Ei au discutat cu deputatul fracțiunii PSRM, Victor Bologan, mare maestru la șah, director executiv al Federației internaționale de șah.

sursa: Almanah Politic 2021

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...