[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important30 Iunie 2022 12:00

Irina Vlah: În condițiile actuale, trebuie să învățăm cum să prioritizăm și să gestionăm corect resursele

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a organizat o ședință a Consiliului Regional pentru dezvoltare a UTA Găgăuzia, informează TRIBUNA.

În cadrul ședinței au fost analizate etapele implementării proiectelor de infrastructură în Găgăuzia, care au trecut selecția competitivă și au inclus un document unic de program al Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

Din bugetul FNDR în Găgăuzia sunt finanțate 5 proiecte mari de infrastructură, costul total al acestora fiind de peste 44 milioane de lei. Având în vedere contribuțiile, bugetul proiectului depășește 51 milioane de lei. Un proiect de revitalizare în Ceadîr-Lunga este în prezent în curs de implementare. Conform planului, un proiect este implementat pentru a crea o platformă inovatoare de învățare la USC. Se lucrează la elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru construcția unei stații de epurare a apei în Ceadîr-Lunga.

Programul mai include proiecte de creare a complexului ecvestru de sănătate și turism “AT-Prolin” cu un cost total de 17 milioane de lei și crearea unui șantier de ambalare în Comrat, investiții în care se vor ridica la peste 23 de milioane de lei.

Cu sprijinul SOLIDARITY FUND, în Găgăuzia vor fi atrase investiții suplimentare pentru dezvoltarea mediului urban. Proiectele vor fi implementate la Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești. Agenția GIZ va sprijini Găgăuzia în depășirea situațiilor de urgență. Bugetul proiectului va fi de 2 milioane de lei.

„În condițiile crizei socio-economice, instabilității situației de pe piața energiei, inflației imprevizibile, trebuie să învățăm cum să prioritizăm și să gestionăm corect resursele. În ciuda tuturor dificultăților din acest an, implementăm proiecte de dezvoltare. Proiecte care sunt concepute pentru a defini condițiile pentru o mai bună calitate a vieții. De asemenea, suntem recunoscători partenerilor externi care susțin inițiativele noastre și contribuie la dezvoltarea infrastructurii socio-economice”, a menționat Irina Vlah.

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...