[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important29 Iunie 2022 18:02

TOP-3 companii care s-au remarcat în lunile aprilie-mai 2022

După şocul provocat de evenimentele ce au marcat începutul anului curent, companiile moldoveneşti revin la activităţile şi planurile trasate anterior, iar unele dintre ele reuşesc să surprindă plăcut prin proiectele pe care le implementează şi rezultatele pe care le înregistrează.

ROGOB, 25 DE ANI

„Rogob” SA, cea mai mare și modernă companie din Republica Moldova producătoare de salam și delicatese din carne, a marcat cea de-a 25-a aniversare de la fondare.

Bazele companiei au fost puse în 1997 de soții Grigore şi Fevronia Roșca, iniţial pornind ca o afacere de familie. În 2008, odată cu numirea în funcţie a lui Igor Roşca, fiul fondatorilor Grigore şi Fevronia Roşca, în calitate de Director General, în faţa întreprinderii au fost stabilite sarcini ambiţioase. Astfel, compania s-a dezvoltat continuu, iar la moment are un spaţiu de producţie de 5000 m2.

Fiind proiectată de experţi de peste hotare, fabrica îşi poate permite o capacitate de producție ce depășește 50 tone de produs finit timp de 24h.

„Rogob” SA are 50 magazine proprii, iar produsele sale se regăsesc în circa 5000 unităţi comerciale.

Astăzi, compania asigură cu locuri de muncă 741 persoane. Totodată, numai în 2021 SA „Rogob” a achitat impozite de 139,7 milioane lei.

Compania nu se opreşte aici. „Scopul nostru este să devenim şi mai buni, dar şi să reuşim să facem faţă solicitărilor mereu crescânde ale consumatorilor, apropiindu-ne de ei maximal posibil. Urmând această strategie, vom deveni lider incontestabil pe piaţa autohtonă prin furnizarea serviciilor inofensive şi a produselor de calitate”, menţionează Igor Roşca.

PROIECTELE SE BORDNETZE SRL

După ce în anul 2021, SE Bordnetze SRL, unul dintre cei mai importanţi producători de cablaje auto din Republica Moldova, a reușit să dea start la două proiecte ambițioase: lansarea procesului de producție în locația renovată din orașul Strășeni și transferul proiectului Skoda din România în locația Orhei, acum uimeşte din nou prin amploarea proceselor demarate.

Astfel, compania a lansat o amplă campanie de recruting, oferind cetăţenilor noştri nu doar posibilitatea de a rămânea în Moldova, ci şi de a munci în condiţii de comparabile cu cele din ţările dezvoltate, precum şi salarii decente. E vorba de mii de locuri de muncă asigurate de SEBN MD.

Noua campanie de recruting vine ca un răspuns la creșterea continuă a

volumelor de producție pentru ambele proiecte – Skoda și T6PA. Administraţia companiei afirmă că „sunt condiții propice pentru a spori capacitățile de personal și a demara procesul operațional la capacitate deplină”.

„Realizările obţinute până acum ne obligă să fim şi mai buni în continuare. De aceea, în 2022, vom merge pe realizarea sarcinilor trasate deja, consolidându-ne rolul de partener de încredere, investind în extinderea şi sporirea nivelului de profesionalism a echipei, contribuind în continuare la bugetul ţării şi la dezvoltarea comunităţilor în care activăm”, menţionează Igor Corman, Director, SE Bordnetze SRL.

ORAȘUL ÎN ORAȘ CONSTRUIT DE „LAGMAR IMPEX”

După ce în anii precedenţi a surprins prin amploarea şi calitatea proiectelor imobiliare implementate în Moldova (în total fiind date în exploatare 2 600 apartamente şi peste 4 300 metri pătraţi de spaţiu comercial), compania „Lagmar Impex” a demarat construcţia celui mai mare cartier din Republica Moldova de la 1980 încoace. Acesta presupune că se va construi un oraș la propriu – cartierul Cluj, unde va fi şi bulevardul Cluj-Napoca. Va fi un cartier nou, cu infrastructura caracteristică unui oraș totalmente – începând de la centre comerciale, trei grădinițe, școală cu peste 1600 de elevi, spital, farmacii, infrastructură economică, stadioane, adică tot de ce are nevoie un oraș.

„Eu iubesc foarte mult oraşul Cluj – de acest oraş am legate o mulţime de amintiri frumoase. Şi atunci mi-am zis: De ce să nu aduc o bucăţică din Cluj (dacă pot să mă exprim astfel) la Chişinău? Veţi vedea că, odată finalizat, acest proiect pe mulţi îi va surprinde plăcut”, menţionează Viorel Godea, Director general al „Lagmar Impex”.

Ca şi în cazul altor proiecte implementate, „Lagmar Impex” promite şi de această dată să pună accentul pe calitate, pe inovaţie, dar şi pe ceea ce se poate defini ca şi confort urban. „Toate proiectele pe care le-am lansat de-a lungul anilor au avut la bază deopotrivă necesităţile oamenilor şi dorinţa de a contribui la schimbarea la faţă în bine a urbei în care locuim. Aşa va fi şi de această dată”, spune Viorel Godea.

Cristina Gurez, redactor-şef www.tribuna.md

Topul a fost publicat în Revista VIPMagazin

 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...