[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important29 Iunie 2022 14:30

Irina Vlah s-a întâlnit cu Katayama Yoshihiro

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit cu Katayama Yoshihiro, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, informează TRIBUNA.

În cadrul întrevederii au fost discutate posibilitățile de implementare a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii socio-economice a Găgăuziei.

Japonia a susținut un proiect de reconstrucție a grădiniței de copii din Comrat – investițiile au însumat peste 1,5 milioane de lei. Guvernatorul Găgăuziei și-a exprimat interesul pentru intensificarea cooperării, concentrându-se asupra importanței atragerii investițiilor în sectorul industrial și implementării programelor în domeniul protecției mediului și ecologiei.

„Cele mai acute probleme care amenință viitorul statului nostru sunt fluxul de oameni, în special tineri, și tendințele negative ale natalității. Aceste probleme au o mare componentă emoțională și, pentru a le depăși, sunt necesare abordări sistematice în dezvoltarea ecosistemului socio-economic. Drumuri și trotuare, grădinițe și școli, instituții medicale și învățământ profesional, dezvoltarea infrastructurii și culturii sportive, crearea de locuri de muncă stabile, cu oportunități de creștere profesională și profesională – în toate aceste domenii ne-am concentrat energia și resursele, precum și resursele și capacitățile partenerilor noștri de dezvoltare. Suntem recunoscători tuturor partenerilor noștri pentru sprijinul și încrederea lor – datorită ajutorului lor, am reușit foarte mult”, a menționat Irina Vlah.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...