[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important24 Iunie 2022 09:00

(ACUM 1 AN) Conferința lui Nicolae Ciubuc

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 24 iunie 2021.

Raportul nr.4 al Promo-LEX

Utilizarea resurselor administrative, implicarea cultelor religioase în campania electorală, cheltuieli financiare nedeclarate, precum și acțiuni de intimidare/aplicare a violenței față de concurenți – au fost principalele constatări ale Misiunii de Observare (MO) Promo-LEX, reflectate în Raportul nr. 4 de monitorizare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, care au fost expuse în cadrul unei conferințe de presă.

Conferința lui Nicolae Ciubuc

Ex-ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc – membru al Guvernului Filip în perioada 2016-2019, a prezentat angajamentele PDM privind relansarea sectorului agricol și impulsionarea dezvoltării rurale, în cadrul unei conferințe de presă.

Mesajul lui Igor Dodon

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, a transmis un mesaj cu ocazia a 76 de ani de la Parada Victoriei pe Piața Roșie.

Marșul „Congresului Civic”

Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic”, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat că va desfășura, la 3 iulie, „Calea Dreptății” – un marș al alegătorilor care nu pot fi manipulați.

Acțiunea tinerilor din PAS

Aripa tânără a Partidului Acțiune și Solidaritate – PAS Youth, a desfășurat un flashmob în fața Guvernului, participanţii fiind nemulțumiți de demiterea directorului liceului cu predare în limba română din Tiraspol, Ion Iovcev, de către ministra Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa.

Discuție la PDM

Reprezentanții PDM au avut o întrevedere cu Directorul adjunct al Secretariatului Adunării Parlamentare CSI, Ivan Mușket, și colegii săi. Ei au discutat despre modul de organizare și desfășurare a procesului electoral în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Angajamente pentru combaterea sărăciei

Platforma DA și-a lansat angajamentele pentru combaterea sărăciei și politica de bunăstare.

Conferință privind cazul Ceaus

Deputații socialiști Adrian Lebedinschi și Grigore Novac, membri ai Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri din RM a ex-judecătorului ucrainean Nikolai Ceaus, în cadrul unei conferințe de presă, au declarat că în răpirea ex-judecătorului ucrainean au fost implicate și structuri ale statului Republicii Moldova, iar urmele acestei crime duc inclusiv la instituția prezidențială. Ei au mai spus că trebuia cerută expres demisia directorului SIS, Alexandru Esaulenco, pentru încălcarea vădită a legislației. Ulterior, SIS a venit cu o reacție, infirmând acuzațiile aduse de deputați.

Sesizarea AUR

AUR a sesizat Preşedinţia, Guvernul, Comisia Unificată de Control, Comisia Electorală Centrală, Asociaţia Promo-LEX, dar şi Parlamentul României şi misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova cu privire la abuzurile şi ilegalităţile comise de miliţienii separatişti la punctul ilegal de trecere Varniţa-Bender.

Pavel Filip, în raionul Râșcani

Pavel Filip, președintele Partidului Democrat din Moldova, împreună cu colegul său, Iurie Urzica, au avut mai multe întrevederi cu cetăţenii din raionul Râșcani.

Raportul Maiei Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a prezentat raportul de activitate pentru primele șase luni de mandat. Șefa statului a menționat că în această perioadă preocupările sale majore au fost pandemia, criza economică, scoaterea țării din izolare internațională și lupta împotriva corupției.

Ședință la Bender

Biroul pentru Reintegrare a anunțat că, delegațiile părților s-au întrunit la Bender pentru a discuta problemele din Zona de Securitate

Întrevederea Guvernatorului Găgăuziei

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit cu Natalia Mirimanova, Consilier politic principal al Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE.

Andrei Năstase – la Roma

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, și colega sa, Iana Stanțieru au avut o întâlnire, la Roma, cu cetățenii moldoveni stabiliți în Italia.

Discuție la CEC

Conducerea CEC a avut o întrevedere cu reprezentanții misiunii de observatori din partea Comunității Statelor Independente pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Miniștrii de Externe din statele Trio Asociat, la Bruxelles

În cadrul vizitei la Bruxelles, în formatul Trio Asociat – șeful diplomației moldovene Aureliu Ciocoi, împreună cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, și cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, David Zalkaliani, au avut întrevederi cu: înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell Fontelles; Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene și comisar european pentru comerț; Olivér Várhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, responsabil de cooperarea cu cele trei țări asociate

sursa: Almanah Politic 2021

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...