[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Iunie 2022 17:03

Parlamentul a aprobat în lectură finală modificări la Legea privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI

Parlamentul a aprobat în lectură finală modificări la Legea privind atragerea împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional prin intermediul Mecanismului de finanțare extinsă (EFF) și la Legea privind atragerea împrumutului de stat extern prin intermediul Mecanismului extins de creditare (ECF), informează TRIBUNA.

Modificările au fost necesare, deoarece FMI a decis majorarea asistenței pentru țara noastră. La data de 11 mai 2022 Consiliul de directori executivi al FMI a adoptat decizia privind creșterea de la 400 milioane de Drepturi speciale de tragere (DST) până la 594,3 milioane de DST (cca 795,72 milioane de dolari SUA) a împrumuturilor în cadrul Programului de reforme economice.

Cele două împrumuturi vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat. Asistența financiară va fi folosită pentru acoperirea necesităților urgente de finanțare ale balanței de plăți, survenite în urma șocurilor negative, inclusiv a războiului din Ucraina și sancțiunilor internaționale impuse Federației Ruse și Republicii Belarus. Totodată, acordarea suportului financiar din partea FMI va cataliza oferirea asistenței financiare de către comunitatea internațională.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...