[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Iunie 2022 17:08

Marina Tauber a prezentat „un raport de alternativă” și cere demisia lui Nicolai Grigorișin, primar de Bălți

Deputatul și fostul candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți al Partidului „ȘOR”, Marina Tauber i-a cerut în mod public demisia actualului primar al orașului, Nicolai Grigorișin, informează TRIBUNA. 

Marina Tauber, în cadrul unei conferințe desfășurată în fața Primăriei Bălți, a declarat că, la jumătate de an de la preluarea mandatului de primar, Grigorișin nu a respectat nicio promisiune făcută, iar problemele în oraș au devenit și mai multe.

„Am așteptat ca primarul de 7 procente să iasă și să facă un raport la jumătate de an de la preluarea mandatului. Dar n-a fost să fie. Am așteptat să se laude cu realizările lui, dar cum să se laude, dacă n-are cu ce. Dimpotrivă, a adâncit și mai mult orașul în mizerie și probleme. De aceea, am decis să ies eu cu un raport de alternativă al acestui pseudo primar. A promis că va repara drumuri, însă străzile sunt în continuare ca după război, a promis că va repara sistemul de apeduct, însă până acum nu s-au mișcat deloc lucrurile în această privință, iar regia Apă-Canal așa cum era în faliment așa e și în continuare. Faptul că se mai pavează niște trotuare în zona Dacia, de exemplu, nu e nici pe departe meritul acestui impostor. El doar continuă un proiect început de fostul primar Renato Usatîi. Zona centrală, veche, a orașului rămâne în continuare fără canalizare centralizată. A promis că va repara curțile de bloc. Și aici a mințit, pentru că acestea rămân, în mare parte, în paragină, neîngrijite și murdare”, a spus ea, prezentând un raport de alternativă al activității lui Grigorișin.

Deputatul a amintit și de faptul că, în timp ce se plânge că nu sunt bani la buget, Grigorișin a aprobat majorarea de peste 60 de ori a indemnizației de participare la ședințe a consilierilor municipali. „În schimb, Grigorișin s-a apucat de curățenie. E bună, gluma, nu-i așa? Grigorișin cheamă serviciile Primăriei să-i facă curat doar la el în cartier, că în celelalte cartiere serviciile primăriei vin o dată când nu vor și altă dată când nu pot. A promis că va identifica resurse financiare pentru cumpărarea troleibuzelor și autobuzelor noi, pentru a îmbunătăți situația legată de transportul public. În continuare sunt zone în oraș unde nu circulă nici zare de transport public. A spus că va cere Parlamentului să adopte proiectul de lege privind acordarea unui statut special pentru municipiul Bălţi. Nici măcar asta n-au făcut, pentru că l-au trimis la plimbare stăpânii lui din PAS, care nu dau o ceapă degerată pentru oamenii din Bălți. Mi-a fost greu să găsesc în schimb măcar o singură realizare notabilă pe care a avut-o de când a intrat în mod fraudulos în biroul de primar al Bălțiului. E mai ușor să găsești un ac într-un car cu fân, decât să găsești vreo promisiune îndeplinită a acestui ins”, a mai spus Tauber.

Fostul candidat pentru funcția de primar al orașului Bălți a spus că singurul lucru bun pe care îl poate face astăzi Grigorișin este să-și dea demisia din funcția de primar.

„În această lună s-a împlinit jumătate de an de când guvernarea PAS și-a bătut joc de votul locuitorilor din Bălți și și-au pus în fruntea primăriei o sculă politică, gata să asculte și să execute comenzile stăpânilor lui. Eliminarea mea din cursa electorală și fraudarea alegerilor din Bălți a fost primul semnal major că PAS și Maia Sandu nu dau doi bani pe lege și pe o justiție cu adevărat independentă. Am fost primii care am denunțat abuzurile comise de această guvernarea și încă în toamna anului trecut spuneam că vremurile bune promise de PAS nu sunt decât praf în ochi și promisiuni deșarte. De aceea, în numele vostru, îi cer astăzi în mod public demisia din funcția de primar al orașului Bălți. Îi cerem să plece benevol, în caz contrar, vom folosi toate mijloacele legale posibile pentru a-l alunga în șuturi din clădirea primăriei, pe care a ocupat-o în mod abuziv și fraudulos”, a conchis Marina Tauber.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...