[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Iunie 2022 13:30

Fruntaș al guvernării: Vom merge hotărât înainte, fără compromisuri pentru agenda noastră internă

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Austria – Moldova, Ucraina, Belarus, aflați în vizită în țara noastră, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Discuțiile dintre oficiali s-au referit la subiecte precum evoluțiile de pe ambele maluri ale Nistrului, agenda de reforme a Republicii Moldova și situația regională de securitate. Șeful Legislativului a mulțumit parlamentarilor austrieci pentru asistența generoasă pentru dezvoltare oferită țării noastre de Republica Austria în cei 30 de ani de relații diplomatice moldo-austriece, precum și pentru asistența umanitară acordată în contextul crizei refugiaților. Președintele Parlamentului a menționat că Republica Moldova va continua să ajute refugiații ucraineni, acordând o importanță sporită integrării lor sociale.

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit cel al agendei europene. Președintele Parlamentului a reiterat că Republica Moldova va continua să rămână ferm atașată proceselor de integrare europeană, iar acest lucru transmite un mesaj de încredere cetățenilor noștri.

„Rămânem ferm ancorați în obiectivul nostru principal – reformele – și sperăm să primim un răspuns pozitiv din partea Consiliului European la cererea noastră de acordare a statutului de candidat pentru aderare la UE. Avem încă mult de lucru – reforma justiției, lupta cu corupția, consolidarea instituțiilor, combaterea propagandei –, dar vom merge hotărât înainte, fără compromisuri pentru agenda noastră internă”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu, fruntaș al guvernării.

Discuțiile s-au referit și la importanța intensificării cooperării la nivel parlamentar, în special la nivel de comisii parlamentare, precum și la consolidarea relațiilor economice, ținând cont de evoluțiile regionale generate de războiul din Ucraina.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...