[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Iunie 2022 14:57

Eurodeputat, despre relația RM-UE: Accelerarea reformelor și credibilitatea autorităților sunt esențiale

Republica Moldova a reușit, în ultima perioadă, să implementeze reformele din domeniul justiției într-un ritm fără precedent în istoria sa. Tocmai de aceea, autoritățile de la Chișinău se bucură de încredere la nivel european. Declarațiile au fost făcute de europarlamentarul Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, progresele în domeniul justiției sunt prezentate foarte clar și de Comisia Europeană în avizul privind acordarea statutului de stat candidat pentru Republica Moldova.

„Dar acesta este doar începutul. Este necesar ca Guvernul Republicii Moldova să continue reformele în justiție, stat de drept, lupta anticorupție, administrație publică, fiindcă acesta este mandatul pe care l-a primit de la cetățenii Republicii Moldova”, a adăugat oficialul.

Siegfried Mureșan a mai spus că, „cu cât Republica Moldova continuă pe calea reformelor, cu atât crește și mai mult credibilitatea țării pe plan european și putem obține mai multe lucruri pentru cetățenii Republicii Moldova în Europa”.

„Accelerarea reformelor și credibilitatea autorităților sunt esențiale în contextul acordării statutului de stat candidat la Uniunea Europeană (UE)”, a subliniat el, precizând că toate lucrurile acestea au fost discutate ieri la Bruxelles cu ministrul Justiției din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco, cu președinta Comisiei juridice din Parlamentul Republicii Moldova, Olesea Stamate, cu procurorul general interimar, Dumitru Robu, și cu președintele Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu.

 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...