[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important21 Iunie 2022 21:36

(GALERIE FOTO) Protestul fermierilor în raioane: Suntem gata să colaborăm constructiv cu guvernarea

Asociația Obștească Forța Fermierilor, înregistrată în aprilie 2022, a organizat astăzi un protest de avertizare a agricultorilor în 14 raioane ale țării, informează TRIBUNA.

„Am protestat împotriva scumpirilor exorbitante a motorinei, fertilizanților, pesticidelor, semințelor, pieselor de schimb și inacțiunilor autorităților abilitate în vederea atenuării impactului acestor majorări asupra sectorului agroindustrial. Ne-am revoltat, la fel, în contextul blocării exportului de grâu și acordurilor de cartel din partea unui grup îngust de băieți șmecheri pe piețele agroalimentare și petroliere.

Am venit cu niște revendicări economice reale, care sunt necesare să fie realizate urgent pentru salvarea fermierilor mici și mijlocii și care în mare parte au fost recunoscute drept rezonabile de către Guvern și Parlament” – se spune într-un comunicat al Asociației.

La evenimentul au participat peste 350 unități de tehnică agricolă și aproximativ 700 de fermieri și mecanizatori.

„La protest nu a apărut nici o lozincă politică, iar două tentative de politizat manifestații au fost imediat curmate. În cadrul protestelor nu a fost înregistrat nici un accident și nu a fost blocat nici un drum” – mai spune sursa.

Totodată, Forța Fermierilor a comunicat că este gata să colaboreze constructiv cu guvernarea în vederea elaborării prompte a deciziilor ce țin de îndeplinirea cerințelor producătorilor agricoli, precum și la elaborarea altor politici benefice sectorului agroindustrial. Totodată, Asociația declară că dacă semnalul de alarmă de azi nu va fi auzit, își rezervă dreptul să continue protestele cu tehnică în mișcare.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...