[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important20 Iunie 2022 11:12

Record la Marșul Pride de ieri: Cel mai mare număr de deputați-participanți!

Ieri, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride”, s-a desfășurat Marșul Pride. La eveniment a fost stabilit un record „politic” – a participat cel mai mare număr de deputați de până acum – șase, toți fiind exponenți ai Partidului Acțiune și Solidaritate, informează TRIBUNA cu referire la Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M”.

„La Marș au participat în jur de 500 de persoane, acesta fiind cel mai mare număr de participanți la Marșul Pride în toate istoria desfășurării lui în Republica Moldova. Traseul din acest an a fost, de asemenea, cel mai lung traseu de până acum. Astfel, Marșul a început la intersecția străzilor București și Ismail, și s-a încheiat în Scuarul Consiliului Europei, pe strada Kogălniceanu.
În acest an a fost stabilit și alt record – și anume numărul de deputați și deputate care s-au alăturat Marșului. Trei deputați și trei deputate din Parlamentul Republicii Moldova au venit să-și arate susținerea pentru comunitatea LGBT+ din Moldova: Dumitru Alaiba (PAS), Eugeniu Sinchevici (PAS), Vitalie Gavrouc (PAS), Marcela Nistor (PAS), Galina Sajin (PAS) și Evghenia Cojocari (PAS)” – se spune într-un comunicat de presă.
De asemenea, la Marș au participat, reprezentanții misiunilor diplomatice, atât ai ambasadelor, cât și ai structurilor internaționale.

 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...