[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important14 Iunie 2022 12:59

Vlad Bătrîncea: Și în politica din Moldova trebuie să existe linii roșii și bun simț

Vlad Bătrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), afirmă că și-n politica moldovenească trebuie să existe linii roșii și bun simț, informează TRIBUNA.

„Politica nu este o anarhie. Și în politica din Moldova trebuie să existe linii roșii și bun simț, or degradarea clasei politice duce inevitabil la degradarea întregii societăți. Cât de mare nu ar fi dorința guvernării de a domina și de a controla manual justiția, de a persecuta oponenții, trebuie de ținut cont de normele etice și legale. Poți să lupți cu oponentul, dar trebuie să-l respecți. Lupta politică trebuie să se bazeze pe concurență și dezbatere liberă între platforme și echipe, da nu pe atac la persoană și familia lui.

Ceea ce se produce în aceste zile este o sfidare a oricăror principii. Atacul asupra membrilor familiei, părinților, soției lui Igor Dodon, este o dovadă a degradării morale și profesionale a guvernării și justiției aservite. Aceste acțiuni sunt condamnabile și vor avea consecințe”, a declarat socialistul.

Potrivit spuselor sale, suntem martorii unui proces de transformare a guvernării într-un regim autoritar.

„Un asemenea regim nu poate consolida societatea și nu poate realiza reforme”, a conchis Bătrîncea.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...