[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news8 Iunie 2022 06:00

În Republica Moldova se constituie un nou partid politic! Au fost dezvăluite primele detalii!

În Republica Moldova se constituie un nou partid politic, informează TRIBUNA.

Fostul ministru al Finanțelor, Mariana Durleșteanu, care, la 20 mai curent, a anunțat că demisionează de la șefia Partidului Legii și Dreptății (PLD), dar nu pleacă din politică, iar acum a dezvăluit că urmează să lanseze propriul proiect politic.

„Demisia mea a fost o decizie personală. M-am gândit, am analizat. În situația în care avem război în regiune și Republica Moldova e practic continuu în stare de urgență – e foarte dificil să faci ceva. De asemenea, am ținut cont și de apelul doamnei Președinte de a ne consolida toate partidele în situația de criză, chiar dacă PLD n-a fost invitat la discuția la Președinție.

Am hotărât că este un moment de a mă retrage. Eu îmi doresc să contribui mai mult și m-am stabilit de două săptămâni aici. Voi munci și sta mai mult în Republica Moldova.

Doresc să lansez un proiect politic, care acum e în analiză. Cert e că, nu plec din politică”, a declarat ea, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Fostul ministru a precizat că obiectivul său personal este ca proiectul politic, pe care-l va lansa, să contribuie la diminuarea sărăciei, care e cea mai mare problemă.

Fiind întrebată dacă va prelua un partid deja existent sau va crea unul nou, ea a spus: „Nu-mi place să mă avânt dintr-un partid în altul. Am primit multe oferte după ce am refuzat funcția de Prim-ministru… Va fi un proiect de la zero”.

Totodată, Mariana Durleșteanu a amintit că, un an în urmă, pe lista PLD pentru parlamentare a mers cu o echipă de 54 de persoane – integre, profesioniste, și acestea se vor regăsi și-n noul proiect.

Nou partid ar urma să fie lansat până la alegerile locale din 2023.

 

!!!
 
URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM!
 
Pentru informații de ultimă oră vă îndemnăm să vă alăturați canalului nostru de Telegram – https://t.me/poliexpertmd!
 
Poliexpert este canalul de Telegram care reprezintă portalurile de știri www.tribuna.md, www.oficial.md, www.curentul.md și www.provincial.md!

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...