[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news1 Iunie 2022 12:00

Partid extraparlamentar: Nu declarațiile sterile despre lupta cu corupția trebuie să predomine în activitatea guvernării

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) – partid extraparlamentar, condamnă lipsa de reacție a guvernării față de problemele grave din societate, informează TRIBUNA.

PLDM atrage atenția asupra faptului că „nu declarațiile sterile despre lupta cu corupția trebuie să predomine în activitatea factorilor de decizie, ci o reformă reală a justiției și grija permanentă față de bunăstarea cetățeanului”.

Formațiunea constată cu regret că Republica Moldova, pe zi ce trece, se confruntă cu probleme tot mai grave și alunecă vertiginos spre haos și incertitudine.

„În pofida provocărilor la care e supusă Republica Moldova în legătură cu evenimentele din regiune, în afară de așa zisa luptă cu corupția guvernarea este obligată să administreze treburile publice de o așa manieră încât să asigure condiții de viață decente pentru cetățeni.

O guvernare responsabilă trebuie, prin politicile elaborate, să întreprindă toate măsurile pentru a diminua sărăcia, să faciliteze realizarea programelor de dezvoltare economică și socială a statului.

Crearea condițiilor pentru asigurarea reală a bunăstării și pentru creșterea calității vieții tuturor oamenilor trebuie să fie prioritatea de bază.

Adresarea cu ocazie și fără la Curtea Constituțională, convocarea Consiliului Suprem de Securitate în probleme ce nu țin de competența lui, declararea cu motive și fără a Stării de Urgență, ne vorbesc despre mimarea unor procese, prin apelarea la unele măsuri ce, nici pe departe, nu se încadrează în principiile unui stat de drept și adâncesc și mai mult criza în care ne aflăm.

Rata inflației a atins cote maxime depășind 27%, datorită creșterii prețurilor bunurilor și serviciilor. Puterea de cumpărare a oamenilor devine tot mai mică și, respectiv, cetățeanul nu poate achiziționa produse și servicii din banii proveniți din salarii și pensii.

Majorarea în fiecare zi a prețurilor la combustibil, la produsele de primă necesitate, energie electrică și majorarea de astăzi la gazele naturale duc la sărăcirea totală a oamenilor”, se spune în Declarația PLDM.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...