[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news26 Mai 2022 14:03

Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputaților Șor și Tauber

Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputaților Partidului „ȘOR”, Ilan Șor și Marina Tauber, informează TRIBUNA.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu a venit astăzi la ședința Legislativului și a prezentat cererile privind ridicarea imunității.

Amintim că, patru demersuri ale Procuraturii Generale, care se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor, au fost adresate, la 19 mai curent, Președintelui Parlamentului și trimise spre examinare în comisia de profil. Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat rapoartele pentru cereri la 24 mai curent.

Notă: Conform art. 95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...