[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Mai 2022 14:00

Omul săptămânii: Igor Grosu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate

Omul acestei săptămâni este Igor Grosu, Președinte al Parlamentului, care și-a început activitatea oficial în funcția de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), fiind votat în calitatea dată în cadrul Congresului din 15 mai curent, după ce din 10 decembrie 2020 a deținut interimatul funcției, informează TRIBUNA.

Igor Grosu, în cadrul Congresului – desfășurat la exact 6 ani de la constituirea formațiunii, a prezentat Rezoluția „Cu PAS în Europa” și noua echipă, fiind constituită și de 1 prim-vicepreședinte, 1 secretar general, 16 vicepreședinți, precum și membri ai Biroului permanent. Rezoluția a fost votată cu 855 voturi pro și 13 contra.

„Am avut onoarea să fiu ales în funcția de președinte al PAS, alături de o echipă de oameni muncitori și integri, cu care am certitudinea că vom continua să facem lucruri frumoase pentru țara noastră. Echipa aceasta are o misiune istorică – să aducă Republica Moldova în rândul statelor europene! Și să aducă Europa acasă”, a declarat el.

Politicianul, totodată, a promis că „nimic nu ne poate împiedica să muncim pentru ca acasă să fie locul unde e mama, copiii și patria.”

„Vom avea nevoie de implicare, vom avea nevoie de sfaturi, vom avea nevoie și de critică. Vom avea nevoie de fiecare moldovean ca să ne creștem patria frumoasă. Moldova va reuși!”, a conchis politicianul.

TRIBUNA precizează: Igor Grosu s-a născut la 30 noiembrie 1972 în satul Andrușul de Sus din raionul Cahul. A studiat istorie la Universitatea de Stat din Moldova. A fost viceministru al Educației în perioada 2012-2015. A fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, fiind ales ulterior și președinte al fracțiunii PAS. Din 15 mai 2016 a fost ales secretar general al PAS – funcție deținută până la 16 iunie 2020, când a fost ales prim-vicepreședinte al PAS. A fost președinte interimar al PAS din 10 decembrie 2020 până la 15 mai 2022, când a fost ales președinte al partidului. La 29 iulie 2021 a fost votat Președinte al Parlamentului. Este căsătorit, are 3 copii.

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...