[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Mai 2022 07:59

Evenimentul săptămânii: Președintele Sandu a ținut un discurs în Parlamentul European!

Evenimentul acestei săptămâni a fost susținerea unui discurs de către Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în plenul Parlamentului European, informează TRIBUNA.

„Cu doar câteva zile în urmă dumneavoastră, deputații în Parlamentul European, prietenii și partenerii noștri, ați adoptat o Rezoluție prin care îndemnați UE să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru integrare. Vă mulțumesc pentru acest lucru în numele tuturor cetățenilor moldoveni. Vă mulțumim pentru recunoașterea alegerii noastre europene și a muncii noastre asidue în implementarea reformelor, a luptei noastre constante pentru democrație”, a declarat oficialul.

Maia Sandu a spus  nu cerem altceva decât să trăim în pace, ca vocile noastre să fie auzite și luate în considerare și să fim ghidați în activitățile noastre de voința oamenilor noștri.

„Apărând aceste valori cu ajutorul dumneavoastră, vom putea construi un viitor prosper pentru cetățenii noștri.

Vă rog să deveniți ambasadorii Republicii Moldova în țările voastre și să chemați factorii de decizie politică să sprijine Moldova în calea sa de a rămâne parte a lumii libere, prin aderarea la cel mai de succes proiect de pace din lume.

Vreau să auziți acest mesaj puternic din partea cetățenilor Republicii Moldova – Uniunea Europeană ar trebui, încă o dată, să arate  este cea mai de succes Uniune din lume pentru promovarea păcii, prosperității și democrației”, a mai menționat ea.

Șeful statului a subliniat  Uniunea Europeană a creat cea mai lungă perioadă de pace din istoria Europei și-o poate face din nou.

„Extindeți această ancoră a păcii încă o dată spre statele care caută un port sigur, care merită cu adevărat și cred în acest lucru”, a conchis Președintele.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...