[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news22 Mai 2022 06:55

Situația curentă: 7 partide politice ar putea apărea în Republica Moldova!

7 partide politice ar putea apărea în Republica Moldova. Cel puțin atâtea denumiri de formațiuni sunt rezervate la Agenția Servicii Publice (ASP) la moment, informează TRIBUNA.

La întrebarea „dacă la moment sunt denumiri de partide rezervate şi cereri de înregistrare sau schimbări de denumire/conducere a unor partide”, Serviciul comunicare și protocol al ASP ne-a comunicat: „Potrivit prevederilor art. 4 şi 34 din Legea nr. 220-XVI din 19 octombrie 2007 privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice şi a întreprinzătorilor individuali, organul înregistrării de stat verifică denumirea persoanei juridice şi la solicitare poate fi rezervată pe un termen de până la 6 luni.

Actualmente, în cadrul Secţiei înregistrări organizaţii necomerciale, pe rol sunt rezervate 7 denumiri de partide politice pe un termen de 6 luni şi nici un dosar privind înregistrarea primară a unui partid politic.”

Amintim că, în 2022 a fost înregistrat doar un partid – Partidul Politic Forţa de Alternativă şi de Salvare a Moldovei (22 martie).

În total în Republica Moldova sunt înregistrate 50 de partide politice.

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...